A C T U A L I T Y – Steeds meer mensen hebben niet een touwtje uit de brievenbus, maar om hun nek..En die ‘hàngt’.

Steeds meer mensen hebben niet een touwtje uit de brievenbus, maar om hun nek..En die ‘hàngt’.

Geen Peil wil Démooi-gratie redden! Geen peil, en toch redden? Vroeger moest je alle peilen richtten op je vijand- nu ‘target’genoemd!

Ik ken alleen het woord Tar-en Talbot. Dus geen Peil blijkt een Pas- zie Fistische –partij zonder winst-oogmerk te zijn. De voor-uit-slag blijkt het tegendeel te zijn. Ook een leuke Contradictie : “de óverwinning proberen te halen zonder je pijlen te gebruiken..” Misschien Vuurpijlen?

Ik kan er geen pijl op trekken, net zo min op De Wereld draait zonder mij ook wel door. Dus ik kreeg het later pas door dat Meneer de Pastoor van Geen Idéé zes-en-zestig reden om eens de oorlogswinter van J. ter L. te gaan lezen. Ik ben van na de Hongerwinter, en weet nog heel goed hoe verschrikkelijk die Cuttholieke Protestante tijd was! ‘Mijn G * D ‘….., nou die was het niet. Pastoors en Paters-kapelanen, en veel tranen van warmoe. We gingen voor alles massaal door de knieën, en poetsten oude relekwieën en mortbiediën!

We lazen geen kranten, die zaten al dicht op de ruiten, en fluiten was verboden, en voor joden.., nee die bestonden niet meer..nooit van gehoord, en dat die man aan het kruis van hetzelfde geslacht en soort was, wist ik niet, en dat stoort mij noch immer im verdriet.

En ja, dat de aanbidders van die kerk als Kerkers in de Catacomben van ‘d – Rome leefden, daar van zien we nu nog de na-schokken van de aardbeleefdingen. Als je je hele leven aan het kruis moet wijden, wil je jezelf natuurlijk ook wel eens inwijden.. Maar dat je daar Mis-dienaarsjes voor gebruikt, lees: “M Í S –bruikt!”dat wil ik hélemaal niet weten! En ja, als je je hele leven tussen virr kerkenmuren moet tureluren, wil je ook wel eens een écht kruis voelen tòch?

Oh wat zeg ik nu weer.

En dat de ‘g-Heilige Maagd Maria de eerste Macro-biotische Vrouw was, weet ook niet iederéén.Ja, want ze was het eerste ónbespoten..Oh wat dwaal en verdwaal ik weer af.

Maar ja , ik ben ook geen peil om op te trekken! En vroeger hoorde je op de reedio de A N P Peilen van de Waterstanden. En nu het water vaak tot aan de lippen staat te watertanden, en Eefde aan de IJssel niet meer te horen is, verlang ik naar de Kost-ver-loren-kade, en een blikken-op-oneindig van Verkade !

Oh ik lijk wel een verdonken dier van Beschaaftingen die als snippers op de rivier van A.Marja af-en over-toverdrijft. Maar het is de herinnering aan vroeger, en de kroeger van verloren tijden-gebeden!
Oh oh verleden,is in mijn herinnering noooit overleden!

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>