A C T U A L I T Y – J U L I A N A

“Gevangen door Koningin Juliana”

In mijn Jeugd hadden wij op 3 0 April eenGéén’-Idéé-filé!’!

Met de Burgemeester! En dan zongen wij voor ‘Het Stadhuis op stelten, wat toen op de T V was! En we zongen het hart op de Koninklijke juiste plaats, ons Hart uit de keel!
Hoezo, why? Nou om die Puntzak met schuimpies en drop- till- you-flop! Want het was de tijd van ‘Top en Flop!’
En we zaten er boven op ! Wat toen bij veel Cuttholieken het geval was. Ieder jaar werd het Plein ten opzichte van de Naast-geborenen veel groter. “Wilt heden nu treden is geen gebod,” maar wel een Majesteitelijk lied!

Ruim vijftig jaar geleden. Greet Hofmans en De Klippen van Biester-feldt geen goed oor-of vooroordeel. B ordeel zelf maar. Voordat de de krentenmikken achter het Bore-dès waren geflikkert, reed van de Prinsessen en Juliana geen kwaad, de Heer des huizes in volle vaart- ‘geef mijn Porches maar aan fikkie’ naar zijn Matras ses in Parijs! Met de Prins van Brelgië in het spoor! Do I’ve to say more?

De onschuld van een Krooninklijke Daai-nest tie, en de aan passingen of verwordingen van een Sprookje, waar alleen maar verliezers zijn!

Nu is Amsterdam op 3 0 – april, oh nee, op 27 April één groot ‘krentenmikken-feest, met Dappere Dododrendrons.En Juul is een doodgewone spruitjes-lucht-aardappel-schillende moeder geworden, die V-ee-P R O matig in iedere thuiskamer verscheen!

Op-zien-Barend-Servet at you’re Service waren wij al ‘La-kijend Ja-knikkers.’ En nu het op de Knikkers van Het Krooninklijke Huis aan komt zijn wij Néé-knikkers geworden! Weet iemand nog wat een Pik-tol was, en is?

Mijn herinnering van toen, Het Krooninklijke Huis als een Gevangenis in een te nauw corset, en nu het daar van bevrijd is. Is de vraag: Is Het Krooninklijke Huis Dead? Ja ha Te D E A D-gewoon geworden, waardoor de Krooninklijke Glans is verbleekt, niks ten nadele van voor of tegen. Want ik geloof graag in sprookjes meer dan in het Geloof! Want dat geloof ik wel!

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op A C T U A L I T Y – J U L I A N A

  1. je hebt echt weer alles uit de kast gehaald en me alle hoeken van de kamer laten zien, vol humor, enig je weer te lezen en in één klap al het achterhaalde nieuws zo gepresenteerd te krijgen! chapeau

  2. Mevrouw, het wordt één-tonig – zonder A-Tonaal Of A- Toneel te worden! Ha Ha verzin ik ook weer ter Plekke! Maar ik word toch altijd ‘Vér- legen van Uw vrolijke antwoorden! Léés Réacties. Heb laatst iemand ontmoet die, en mijn Tekningen, en mijn Actualities, erg leuk – en goe vindt! Ik hoop dat U het goed vindt dat ik mij in verlegenheid mij verder als Antwoord van commentat onthoudt! U sprak met

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>