A C TY U A L I T Y – Okay, ik wil best drie uur naar de Matthäus luisteren!! Maar is die Lijdensweg dan voor goed voorbij? Of blijven we over Lijken gaan? Ja? Wou ik even gezegd hebben!!

De G O E D E W E E K

Een Goede Week met 1 4 7 doden? Ik weet wel beter mijn tijd te doodden, kernachtig gezegd: “Er is een Hakkoord.” Goede Vrijdag zeg!! Als u nu nog niet in Uw Kruis-getast voelt. ‘Al Sja Bab…’, vroeger hadden we alleen maar sjitskebab.

Maar gister was het Witte Donderdag, maar niet in Kenia daar vloeide de Rode River door een Universiteit, Waar Al sja Bab tegen gekleurde of Rélíeggieuze di- versiteit is! Weer zo’n groep die ónthoofd’ is van iedere verantmoordelijkheid. En waarschijnlijk horen zij natuurlijk ook G * Ddelijke – oh nee, Mislamietterse Stemmen, die hun leidt naar de Waanzin van G * D –Dienst kalifanaten!

Ander Nieuws, nou ander : Ik zou zeggen: “Erbarme dich” of “Erwarme dich an meine tiet”, om te gaan. Maar de ‘tiet’ zal altijd over – eind blijven staan! Wat je van die Eikels niet altijd kan zeggen, maar ja aan slapgeloel geen gebrek!

Als je maar de Pèsttion aan iederéén hebt, en lang en mee-slepend in beeld komt,kom je best ‘gelovíg’over. Maar of ik nou ook met mijn Kruis kamerbreed in Beeld wil komen? Sie Blitzen im Donner verschwünden. En ondertussen zie ik steeds meer ‘Graaien’ in beeld komen bij de Berg Go Call Tha Tha Tha! Maar graaien is toch met een ‘K’.

En een R.I.P -Deal kost meestal meer dan een R I P En van een kale Rib, laat staan een Kip, kun je niks plukken dan pronken mer de V heren die je niet hebt!

Maar met Paasche-Dwaasche kun je wel iemand Matse.. door die te kopen. En met gezouten Droomboter en veel rietsuiker, kom je wel in zes weken de woest thijn van je leven door.

En drie uur de Matthäus Passion, dat klinkt mij altijd als een Erwarme dich in meine ören.

Geloven zijn niet te ’g e l o v en !!’ Maar in Johann Sebastian blijf ik meer dan Muziek in mijn oren ‘Bacchiaans betoveren!’ Non des Jusdàss habe ich gewüst, ich habe eine auf die Wange geküsst!

Ik hoop dat U vandaag veel ‘Sanfte Ruh soll habe!’

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>