A C T U A L I T Y – S E B R E N I C A: I’m only the Piano-no-nó-player…

Ik heb nog steeds op mijn Nét-vlies niet zulke ‘nette-beelden’ van de vergangkelijkheid staan.

Snél-wég-wézùh , want de politie komt terug! Ook met die mooi Porsche uit de jaren 60-70-tig? “Nee?”, Oh dan ga ik er snel vandoor. Oh nee dat kan niet , want dan ben ik het haasje door die 24 –uurs-camera’s op de snelweg!

Maar wat veel ernstiger is, is het verhaal-als dat klopt- dat ze nu bloedcamera’s in je bloedbanen kunnen plaatsen, zodat ze bij bloed-contrôle op het plaatselijke delicht , gelijk een getuige à charge op de camerabeelden hebben staan. “Hoezo Praaivieszie.”

Nee dan de N-o S-ign of corruption in S-limburg.. Had ergens gelezen dat de N S een nauwere samenverwerkings-verband met zijn ‘Per-so-nail them’ wilden hebben. Nou dat is ze goed gelukt! Maar achteraf, tja als je dat van te voren had geweten- begon het geweten van de corrupte-medewerker, aan het treinstel te knagen, zodat doorrijden een risico zou vormen.

En over ‘geweten’ gesproken. Zouden die In-doodt-néé-ziërs niet eens aan hun geweten te knagen hebben. Het is G * D S-geknaagd, dat ze daar in naam van M I S – L À M- geschrokken van de corruptie in dat land, maar een drugke-dealer op de beurs van tjakwatta, kan gewoon in corrupte baandelen blijven handelen. Daar zou de ‘Dood-straf op moeten staan.Maar alleen niet geciviliseerde landen, kennen de bruutste straffen. Misschien wordt het wel tijd om ‘Loontje komt om z’n boontje’ in te voeren.“Maar eens een paar van die zwarte Beulen naar hun bloed- broeders sturen?”

“Oh ja, sorry, heb een donkere ver- zonnenbril op!”
“Oh ja, hoezo?” “Nou er staan beelden op mijn ‘net-niet-vlies’, die dermate aard-schòkkend zijn, dat ik niets aan de verbeelding wil open-laten.

Is er nog nieuws? Ja ha, ben benieuwd wat Het Hof en de gerechtsbank in Arnhem vandaag voor uitspraak over Karremans doen?

Of ie wordt vervolgd, zo niet dan zal dit drama tot in de voorbije-geschiedenis van het ‘ver-Oh-Vèrleden-tijd’ worden achtervolgt.

In het woord Sebrenica hoor ik het woord-draai de-M- om, en je hoort Hebreïca.. Vandaar dat ik die zwarte bril draag. Want op mijn netvlies zie ik nog steeds dat prikkeldraad, en die uitgemergelde hangende-lichamen, met interview van Kate Kadie, in voormalig –‘einmahlig die konzentrations-lager in ehemalig You – Gó-slavia!’

Precies rond de tijd van vier Mei! En daar stond ik dan op De Dam..Nie wieder! En nog geen duizend K M verder, stonden we stil in de tijd van vierzig-fünf und-vierzig!!

Nie wieder. Ik zong in stilte in mijn hoofd: “Jünge komm balt wieder balt wieder nach haus, Junge fahr nie wieder nie wieder ins haus! Freddy Quin..

Ik schaamde me om op de Dam te staan. Wilde Gillen , wat twintig jaar later ook zou gebeuren. Maar wat moet er gebeuren? Ik schaam me als Néé-der-lander rot, dat wij daar niet hebben ingegrepen! Je bent toch Soldaat! Je laat, met in je achterhoofd de tweede-wereld-oorlog, met alles wat je natuurlijk al lang weet: “Dit niet nog een keer gebeuren!”

Ja ja, ik weet ik heb makkelijk praten! ‘Stond er bij en keek er na !’ Maar als ‘Karremans-vrachten van getuigenissen en bewijzen’, niet hoeft te recht te staan, hoef ik ook niet meer te-récht op vier mei op de Dam te staan! Want dan heeft herinneren geen enkele zin meer. En dat was ik a.s maandag 4 mei wel van plan!

P S : Weet U nog.. I am only the Piano-player !!

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>