A C T U A L I T Y – ‘G E S C H I E T D E N I S L E S’

“G E S C H I E T D E N I S L È S”

Mijn gewapende naakte feiten zijn, dat ik niks aan te geven heb, wat een hele belasting minder is. Of het moet mijn Plastick-pistooltje uit de collectie van Pistolen-paultje zijn.

De Nieuwsbericht- en Weerman stonden al klaar om geen vuiltje aan de lucht te repèteren. Voor mij niks nieuws onder de zon, tot dat om acht uur ik onder de zon van mijn dekbed wou verdwijnen.

Zag toe als een soort Stele-tekst dat het Journaal aan de haal ging, en dat zonder opgaaf van rede, het nieuws van de dag rédactioneel was overleden. Ik dacht : Sterf met je Journaal. Maar toch was ik net zoals dat Nèp-pistool getriggerd. Keek op Twitter ; Facebook , hélemaal niks te zien. Dus voordat ik op Facebook er melding van had gemaakt , kwam de eerste melding dat een mans-persoons in de W A R was. En met verklaringen zou komen.

Gelukkig was ik thuis, anders had daar iemand op de nieuwsuur-redactie kunnen denken, dat ik, deze -gestoorde- ‘fifteen minutes of Fame van Andy War- hol‘ had geclaimed!

Ik dacht nog even dat een Figurant zijn rol x-tra- ‘zéérrieus’ wou nemen. Toen nederland 2, eh NPO2 ook uitviel, sprak mij dat tot de verbeelding ‘von die totale Krieg.’

Eindelijk kreeg ik Live-geschiet-denis-les. Eindelijk zagen wij Live voor onze ogen en bij de neus genomen ‘Geschiet denis’ ontstaan. Eindelijk geen presentator die z’n hoofd er bij hield.

Eindelijk ging de geschiedenis op zwart.

Eindelijk geen Je suis Charlies – drama’s. Geen Onthoofdingen! Geen Koppensnellers of Koppentelleres, wie het wel of niet het hadden overleefd. Eindelijk fifteen Minutes of no Names!’ Eindelijk eens Live , dat Het Beeld op Zwart ging. En dat je eindelijk eens je Fantasie tot de Verbeelding kon laten spreken.

Nou ben ik best wat gewend, maar dat de werkelijkheid achteraf, meer dan de Fantasie ven de Drefteling of Madurodam zou zijn, had zelfs mijn Psychiater, niet kunnen voorspellen.

Ik dacht toch dat na Maandag die Meneer U- weet wel wie ik bedoel in extra verzwaarde ‘d òmstandigheden achter vier ver-en-bezwaarde muren zou zitten!

Maar de Slogan : Te Gèk om los te lopen!’’wordt tot aan het Mediapark-spectacle zonder begeleid verlof, Live in de Néé-der-lantse huiskamer opgevoerd.

Met huiskamer-achtergrond hoorden wij na dertig jaar weer de Hoorspel kern live vanuit Den – Haag van vandaag is niet van gisteren in onze oren. Wij konden onze oren niet geloven toen de ouderwetse kogels ons via via Twitterend met een Feestboek der herkenning ons om de oren vlogen.

De werkelijkheid van het Journaal tot een Live-soapgeredigeerd. Met een dramateur –figutant met fifteen Minutes of Fame.. A Trojan Horse with no name! Klonk mij als Muzoek in de oren! Noch is dankzij deze afleidings-manoeuvre van de bewaker Het Acht uur journaal niet verloren.

Zo en nu gaan wij weer over tot de one-orde van de dag. En ik stond vanmorgen vroeg al op met de Glimlach van een Kind doet je beseffen dat je leeft, en overleeft.

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>