A C T U A L I T Y – Nieuwsuur-en-de-Wég-wees-babies

Luik – Bastaardnaar – Luik

Nieuwsguur of Nieuwsschuur aan de voor avond van Kerst. Ja, de ‘Zwarte Piet- uitdelen’ sla ik even over.

“Vanmorgen zag ik door de gesloten Luiken licht dat straalde over mijn gezicht en al het Stof als vuur deed vieren.” Van Neeltje Maria Min.

‘Niet al niet te min’-denk ik aan gisteravond Nieuwsuur, wat ik oog-luikend aan kon zien. Ben ik te min dat jij Aúders hebt, en ik niet de mijne.. op de melodie van Armand.. En Luik bastaarden Luik, waren jaren de Luiken gesloten, dus gingen alle ongewenste –pas-geborenen niet in de Jordaan, maar hier in Neederland naar de klote.. Achter gesloten deuren ‘Huis Clos’ van Sartre, zijn deze weesenstiele Wees-zens een ontluikend vraagstuk, waar geen Wet van ‘Maiden en Persen’, in de Persvrijheid van geen vermenings-verschil-uiting is opgewassen..

‘Les Un et les Autre’ sluit elkaar niet uit dat ik – niet te filmen- , de eerste beelden van die Film in de jaren zeventig zag.. Met de beroemde Dans van Bolero van Ravel op de Eileltoren. En dat ik in tranen uit barstte, toen ik een Joodse Familie – in de trein -op weg naar D’r auswitcz – het kind Spoorloos achter lieten. Zodat er geen spoor achterbleef…Het begin van de eerste émoties, van “Op weg-wéésze naar het Einde…”

Dus gisteravond kon ik eigenlijk Oog-luikend niet naar de Twee – luik van Toine Huys kijken..Want ik heb mijn hele leven al geen huis. Heb geen medelij-dend voorwerp met mij.. Ben de ‘Koning te Rijk…’ Maar ik kan er niet naar kijken. Inderdaad het Afgewees-zen zijn! Dat zit in je Genen, in je D N A: “D- e N- ederlander A-fgeweeszen. Daarom ben ik van Wegwees tot Weg-wijs geworden.. En heb ik altijd moeite met het woord Twee-of-Drieluik. En een Luike mie, daar ga ik al hélemaal niet op in..

Maar langs ‘sluikse wegen’ wordt de Adelijke weg-werp-baby van Adel.. Vonn – de – Link – als ze je daar vinden.

Maar wat wil je daar nou allemaal mee zeggen? “Nou , dat als je niet gewenst bent, je een excuus hebt om alle Verwensing naar het hoofd van de onbekende afzenderte gooien! Maar gisteravond was ik de ‘Af-Zender!’ Ben gaan slapen.. om in de volgende morgen de herinnering aan 6 6 jaar geleden te bevreden..”Lang geleden toch dicht bij” schreef Remco Campert ooit..

Maar gelukkig staat mijn ‘Luik van de Toekomst’ wel open, en sprong ik een Gat in de Lucht, met een sprong naar voren : “noch is je toekomst als Wees-jezelf niet verloren!!”

“Het Leven is K-a U- T – hee en Klote…
Maar ik heb er wel van genote!!

“Mijn Leven is als een Bas-Taart op de Pudding !!

Getekend Joshua Hoogveld…

Vondelingkamers

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>