A C T U A L I T Y – Lage Vuursche : ‘Dooie boel hier’ zei ik ooit..

Verdriet zie je niet ;
je bent het ;
soms wendt het ;
soms niet.

Jaren geleden reed ik met mijn vriendin en haar moeder zaliger naar Lage Vuursche. We naderden het dorp in de herfst van ons leven, en ik zei: Het is hier een dooie boel. Tot ze in de gaten kregen dat er links van ons een Kerkhofje lag, waar je zo aan voor bij rijdt. Joshua door de bocht, maar ze moesten lachen. Vanaf vrijdag rijd niemand daar meer aan voorbij. Dood stil staan. Zand er over. En als je er geen gat meer in ziet, is er altijd een Zand – Hope om mee verder te gaan.En over de reden van, moet je je maar niet verder af-graven of vragen.En soms moet je zwijgen als het graf, als het om je dierbare zoon gaat, of je Love. En ik heb het gevoel dat als Prinses Béatrix er niet meer zal zijn,haar zoon mee gaat, om voor eeuwig samen te zijn. En begraven of bedolven worden onder aandacht waar je niet om zit te springen, is begrijpelijk ook voor de Hoogste kringen.

Maar er zijn natuurlijk ook mensen die er geen Pannen-koek minder om eten, en het over een tijdje al weer zijn vergeten. De bij-smaak van persoonlijk verlies is soms voor de naast-bestaande niet altijd even kiesj. Dat maakt mij soms miesj.Want je moet niet uit het oog verliezen dat tussen leven en de Dood je beide niet hebt te kiezen. Het geboren worden en dood gaan is geen keuze. Maar leven in het majestueuze is zoals ik wel een schreef: ‘Het leven is kut en klote ..Maar ik heb er wel van genote!’

En als je de Koninklijke weg van je eigen leven afloopt is het nooit een doodlopende weg. Totdat het leven : Le Chaïm je adembenemend er een doodpunt achter zet. En je over gaat in het oneindige besef van het niets. Maar ik geloof nog altijd in het hier na maal in het oneindige iets! Dus zal ik mij na de sterfelijkheid niet dood-vervelen. Om de Dooie dood niet! Maar het heen gaan van blijft Dood-zonde

Share
Dit bericht is geplaatst in C O M A, Geen categorie, PowNed, Prins Johan Friso, Prinses M A B E L en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>