A C T U A L I T Y – “Een Plek om lief te hebben”….

“Een Plek om lief te hebben”

Goeden morgen , ik weet niet tot welk geslacht U behoort, maar in dat woord als je de ‘w’ omdraait zit veel sémantisme gesmoord. Want afgelopen week-end is er weer veel van gelijke –geslacht en mos –slim-mytisch af-geslacht. Meestal is de Ver-adellijke – lijn al af-geslacht als de broederlijnuit de dodelijke sterf-opvolging is afgelopen. Maar nu lopen er allerlei broermoslimzuchtige vanzelfhaat-groepen elkaar in naam vam Mis – Slaan, elkaar de hersens in. Waar een Slachthuis in normale omstandigheden Bloedsérieus schoon overkomt , is het woord ‘kóósjer er voor niet op zijn plaats. Dan is het woord van gelijk-geslacht ook natuurlijk een twee-zaaier van onverdeeld genoegen. Ik wacht tot de Bros-slím-broeders elkaar zo vertrouwen dat trouwen, op z’n minst elkaar vertrouwen, in plaats van One-trouwen op zijn plaats is.

Maar dat weak-end had geen strong – end , als je ziet en leest hoeveel er in naam van M Í S – Laam elkaar hebben afgeslacht. Als ze elkaar nou voor dat ze dat doen elkaar afslaan- links- of –rechtsom, begint het er op te lijken dat er minder lijken vallen. Werd dit week-end ‘snachts waker met een Film over Rwanda en wat Machettes, die met Europees –ontwikkelinks-geld gebruikt werden om hele bevolkings-stammen af te slachten. Ging snel mijn bed uit om naar de Knoppen te gaan , voordat ik dat zelf werd.

Dus gisterochtend ging ik vroeg naar de Lage Vuursche, was daar om tien voor negen. En zag een paar parkeer-wachters bij de Slot laan. En vroeg of het graf al open was. U bedoelt Het Kerkhof. Om negen uur ging het open. Ben ik toch maar even als Ramptoerist er langs gelopen. Keurig zes à zeven minuten op twee heren gewacht, die mij voor waren. Toen ik dus voor het graf stond, had ik het gevoel voor een leeg doel te staan. Keurig Groen grasveld, met die 50 indrukwekkende kransen. Ik zag geen kist, en de Linten waren er allemaal af. Ik dacht naïef uit Privicy – overweging! Toen ik weg liep sprak ik een officiële meneer in Pak van mijn hart, en die zei: De kist is al onder de grond, en de Linten zijn er afgehaald, om te voor komen dat die gestolen worden. Ik zei dat meent U niet. Ja, zei ie. Nou meen ik me te herinneren dat op De Dam , 4 mei herdenking, vorig jaar de Linten van Majesteit waren gestolen. Dus we kunnen stellen dat we qua norm-besef door ‘Het Lint gaan!’ En daar is niet Koningklijks aan. Meer een Zeikstier-drama. Maar Friso ligt ten opzichte van H K H Béatrix op een prachtige Koninklijke Plaats – ‘Plek om lief te hebben zou Toon Hermans zeggen.’

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Prins Johan Friso, Prinses M A B E L en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>