A C T U A L I T Y – Libris Literatuur Prijs gaat naar

De Libris- Literatuur – prijs gaat naar A.F. Th. van der Heijden – Tonio

Nieuwsuur Schrijver A. F. Th. van der Heijden wint met zijn roman ‘Tonio’ de Libris Literatuur Prijs 2012. Dat maakte juryvoorzitter Robbert Dijkgraaf vanavond bekend. Nieuwsuur is daar zoals ieder jaar live bij. Na de bekendmaking volgt een gesprek met de gelukkige winnaar.

In maart werd de shortlist al bekend. Nieuwsuur bracht het goede nieuws bij de genomineerden aan de deur.

Verrassende en nieuwe wegen
Juryvoorzitter Robbert Dijkgraaf was bij de presentatie van de genomineerden verheugd dat er “een generatie auteurs van rond de veertig jaar zichtbaar is die jongleert met het genre, nieuwe thematische keuzes maakt en eigen grenzen en wetten creëert. Deze schrijvers zoeken én vinden verrassende en nieuwe wegen”.

De jury is wel kritisch over het literaire gehalte van de ingezonden boeken. “De roman is dan eerder een doorgeefluik van hoogstpersoonlijke ervaringen, zonder dat duidelijk wordt waarom nu juist voor de roman gekozen is om het verhaal te vertellen.

Dijkgraaf wordt bijgestaan door de juryleden Kester Freriks, Theo Hakkert, Dirk Leyman en Saskia Pieterse. Aan de nominatie is een bedrag van 2500 euro verbonden. De winnaar ontvangt 50.000 euro.

Shortlist
Uit de longlist zijn de volgende zes auteurs genomineerd:

Jeroen Brouwers – Bittere bloemen

Miquel Bulnes – Het bloed in onze aderen

A.F. Th. van der Heijden – Tonio

Jan van Loy – Ik, Hollywood

Jan van Mersbergen – Naar de overkant van de nacht

Ivo Victoria – Gelukkig zijn we machteloos

Vragen en/of opmerkingen? Mail de makers Tonko.Dop@Nieuwsuur.nl en/of Annephine.van.Uchelen@Nieuwsuur.nl.

Meer over dit onderwerp lezen
Juryrapport nominaties
Libris Literatuur Prijs
Vandaag, aan de vooravond van de Boekenweek, maakte de jury van de Libris Literatuur Prijs de zes genomineerde schrijvers bekend. Nieuwsuur gaat bij de genomineerden langs om hen het goede nieuws te brengen.
» Wie maakt nog kans op Libris Literatuurprijs? Wie maakt nog kans op Libris Literatuurprijs?
Vandaag, aan de vooravond van de Boekenweek, maakte de jury van de Libris Literatuur Prijs de zes genomineerde schrijvers bekend. Nieuwsuur gaat bij de genomineerden langs om hen het goede nieuws te brengen.

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, L I B R I S - Literatuur prijs - genomineerden en getagd , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>