A C T U A L I T Y – “Aller Heiligen en Allerzielligste tijden…”

“Aller Heiligen en Allerzielligste tijden…”

Dag twee november! Na Aller Heiligen, komt dan Allerzielen! En allerzieligst was wel, als in mijn jeugd niemand Het Graf bezocht! Nou was 2 November een bezoeking, hoezo? Noa eerst uren in de kerk,l meestal een Hoogmis, waar ik met dat Kruis nooit een hoogte van kreeg. Ik was al blij dat mijn eigghù kruis tijdens de dienst om hoog ging. Die Priesters hadden eens moeten weten! Maar goed, daarna, gingen we dus naar het graf, of wel de graven.
Niet te verwarren met De Graafen, de Graven. In die tijd van tussen 1 9 4 0 en 1 9 6 0- tot aan drie-en-zestig lagen die graven door de x-treme kou onder meters stuif sneeuw.Met die Chrysanten, de witte chrysanten, zag je dus niet! Die werden bedolven onder de witte sneeuw!
En Koud, zeer koud! -20-tig graden! En nu zestig jaar later verschijnt de zon, wordt het een Méditerrane zomer in de Herfst van je leven! Hoe zo geen invloed, op de opwarming van?
Dat hadden ze in die jaren al moeten doen! En de enige keren dat je er ‘warmpjes’bij-zat was, als je moest Schmiechtten-biechten, op zaad –terdag-middag. Dat was al een ‘Kruis-teken aan de wand!”
Niks nieuws onder de zon en de rokken van de Kappe- noa van der laan! ‘Zij waren allen in den Here en onder the Rockken! Later begreep ik de naam Rok-muziek ook wat beter.! Die jaren dus, lieten ons niet koud! IJsbloemen van centimeters dik! IJspegels die je nu nog alleen maar op de Wintersport ziet. En toen, toen stonden wij in de Kou! En wij bidden en baden, tot je ballen- balletjes er blau van werden!
Toch nog een beetje Blauw bloed! We stonden stijf bij het graf, en trilden wees-ge-groetjes! Maar opeens na Het contzielie was het allemaal voor bye bye, en lieten we Jezus-en-zo aan het kruis van G * D – verlost in the deserrt I did hear a Horse hoarse with no name!
When Bob Dylan came! Our New G * D of the Revolution ! Halleh luhja, moet nu weg, want ik moet nog een Chryzand er over op het graf doen! Zoen ! En nu weg wezhuh………………….

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>