A C T U A L I T Y – Waar was jij 4 october? 1 9 9 2 ?

 

Waar was jij 4 october? 1 9 9 2 ?

Ik was in de stad, en liep langs de Amstel- want het was prachtig mooi najaars weer. Ter hoogte van de Oude Ysbreker hoorde ik een brandweer wagen,,ergens in de pijp..Dat was zo rond half zes..

Op een geven moment dat moet dus om die paar minuten over half zeven zijn geweest hoorde ik weer een Brandweer wagen; ik hoorde Ambulances – ondertussen belde ik de achterbuurvrouw die een’Bakkie had”, en dan hebben we het niet over bakkie koffie. Maar de buurvrouw kletste wel erg lang..

De Wibautstraat veranderde in een landings baan , Helicopters landde verder op , en het O L V G werd voor overig verkeer afgegrendeld. En hè hè , ik kreeg de buurvrouw eindelijk te pakken!

“Wat is er in G * D S naam aan de hand? En ze zei : “Er is een Boeing op de Bijlmer gestort! Ik riep ook de Here aan, en dacht onmiddelijk aan een vriend, die eh bij het Riagg werkte.. En ik zei- hij wist nog van niks: Ik zei dit moet jij wel weten.. Werk aan de winkel uit respect zei ik dat.. Er is een Boeing op de Bijlmer gestort! “Ze hebben jaren over-gewerkt, want hij werkte bij het RIAGG in de Bijlmer! Maar of the record wisten ze via C N N al veel eerder dan hier, dat het een Boeing was… C N N was toen het snelste Medium..- Nu zouden we live vanuit een vliegtuig getwitterend ten onder zijn gegaan..

De Wibautstraat werd tussen de Stopera, Lees Stadhuis en de Bijlmer afgesloten, zodat alle hulp diensten Majesteiten Vrij verkeer hadden! Dat betekende dat ik die Zondag nacht geen oog dicht deed.W A R Z O N E was het!

Alles was met hekken af gezet! En dat duurde tot na de Officiële Herdenking- week later..

Ik ben toen gevlucht, naar buiten bij vrienden.. en later hoorde ik van een vriendin die zei, zoiets raars is er gebeurd! Ik zei al vloekend in mijn tuin- ze was rozen aan het snoeien.. en riep zo maar opeens iets over een vliegtuig dat inde Bijlmer zou neerstortten! En ze is geen Helderiende of een Clairvoyant..!

Soms gebeuren er rare dingen….Dit is en was mijn verhaal over waar ik was toen de Grote Vogel in de Bijlmer neerstortte! En de Tijd 2 5 jaar ‘vliegt’ voorbij….

Getekend Joshua Hoogveld

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>