A C T U A L I T Y – Het Geheugen et le Rest ? Cést l’Histoire qui se Repète!

Het Geheugen et le Rest ? Cést l’Histoire qui se Repète!

Nou ken ik veel poliniettici die uit de bocht vliegen, en daar kun je je schouders voor ophalen ! En sommigen nemen ook geen Schouderblad voor de mond!

Maar hoe ze gisteren in dès Détour de France uit de bocht vlogen…. Ze zouden ze aan de ketting moeten leggen!

Maar de Jury was er snel uit, en een paar renners over stuur, die dachten goed in het zadel te zitten..

En dat sommigen het achter hun elleboog hebben, bleek dus al te duidelijk! Wie zong ook al weer dat Liedje? : “Als je eenmaal met mijn fiets bel belt?, tja, dan weet je het wel!”

En ik zat gisteren juist Francoise Sagan te lezen, en was van ratteplan om naar een Cavern-dish á la Lange France..te gaan!

En Frans? , diesait : “Je ne Lulle sait pas !

Ben Mondrianaaal vierkant tegen dit Mondriaan jaar. Je moet kleuren niet in hokjes of ramen plaatsen! Maar ja, ik moet wel kleur bekennen, dat ik z’n Boogie Boekie in een adem heb uitgelezen! P S : en nu gaan we heel Nééder-lant in het Mondiriaan-jaar in Hokjes indelen. Terwijl we nou net van die naargeestige ‘hokjes-geest’ van de jaren vijftig , vorige eeuw af waren!

Maar ja, om op z’n France terug te komen, ‘l-Histoire qui se repèt te que Tête!!

En vroegher keek ik naar zo’n vierkant kastje met een ovaal beeld, en zag avant la Lèttre een bal heen en weer over het scherm vliegen! En ik vroeg aan mijn tante, die net niet mijn moeder was: tante waarom is Wim-ble-dòm?

Slaat toch nergens op!? Toen al hoorde ik dingen en situaties anders dan de weer en one-klank van het dagelijkse leven! Waar ik in die tijd, – ook al ‘bio-logeerde’ ik bij die tante- en zat uren naar dat netvlies van Wim-ble-dom te kijken.

En ook al lach ik plat op de grond- zelfs ‘laag-bij-de grond-toen Paus Roncallie de Paus Johannes de 23 – tigste gewijd werd’! “En daar kan ik lang over uit-wijden”Ja ha dan lagen wij allemaal door de knieën gezakt! Cuttholieker kon je het niet krijgen!

En om een T V-mast als Kruis te bestempelen! Ik hoor nog die tante in de gang waar de vaste telefoon stond, tegen een andere tante te keer gaan! Ja ha, Ik werd op afstand Miesj van dat gesprek! : “Oh ja, ze is toch eh J * * * s ! Mevrouw Bouman was door de K R O- V A R A – Mand gevallen! Want zo ís en was het toevallig ook nog eens een keer ! ‘Open Het Dorp’ ging weer dicht!
En oh ja, Je kon toen nergens naar binnen kijken! Hè hoezo? “Nou Néé-der-landt zat toen weer dichtgeplakt met kranten!

En oh ja, ik keek altijd bij Ome Bolknak Cor, naar de Tour dès France, waar alles een uur later op de T V binnenkwam! Dat kwam goed uit, want eh Door die Bol-knak-rook was jew behoorlijk ‘de Sigaar!’ Dus tegen die tijd dat de lucht in de huiskamer was opgeklaard, kon je de beelden zien!

En waar de Tour dès France ook Nederland via Zangtvoort en Amsterdam aan deed, stond Nee-derig-landt even op de Landkaart van Neur-opa. Neederland was een land van Keutel-s, wat Goethe goed had gezien en afgeschreven! Neederland.., oh, dat land waar alles dertig jaar later gebeurt! Tja, het kan verkeren.. Maar ja, zonder verleden kun je van de toekomst, niet in het heirna-maals treden!

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>