A C T U A L I T Y – En de G O U D E N P O E T S van de “Leden-en-over-leden van de Straten-Generaal”

“Leden-en-over-leden van de Straten-Generaal”

Oh : Cris-ís- voorbij! Ken hélemaal geen Cris. Ja ken Cris Montez uit de jaren ’70-tig. Ay no digas, maar die gas-t heb ik daarna nooit meer iets van gehoord. En het zou toch prettig zijn op Prins-zesje-dag, dat Prins Zeven van het Sorry Carnaval ook met de Noorderzon van het Beghinnekenhof zou zijn vertrokken!

Ik hoor nu al weer de repèterende Prince de Sèptième van Orange, wat in Wrangkrijk gewoon een Ordinai-re Telephone en ordinairateur – lees volgens de Fransen een P C- computer is!

Naar nu blijkt zijn ook de Kermis-atracties op het Beghinnekenhof niet zo veilig, als wel werd gesuggereerd. Tja, je moet op Prins-zesjes-en-zusjes- dag ook niet de vuile was van de begroting buiten hangen!
Alhoewel ik natuurlijk graag een aantal ‘kwajongens uit Het ‘Kabi-nèt-niet als hang en wajangk-jongeren over een Roskam van de Militairen zou willen zien en scheren.’ Ik zou zeggen tegen dit ‘Kabinèt-niet: “ Scheer – je –weg.”
Ik zie het al voor me met het Scheer-schuim der Aarde , zo’n héél Kabinet-niet, niet als ‘geen vuiltje aan de lucht’ wég-poetsen.

Oh sorry ik moet dit verhaal even onderbreken, want mijn Moeder staat al van af half zes ‘s morgens op de laan van Meer-der-ford. En moet haar even in de gaten houden, dat ze niet opzettelijk toevallig de plaats en bij-en-w c-rol van de Krooningklijke Droogheid ‘t-overneemt.

Sinds ze Walzheimert heeft, ‘overwalst ze’ door het leven. Maar ze had nog een wensdroom die zo nat als het gezeik kan zijn, om met Kroning Willem-film via het Lage Voorhout de Balzaal van de Tweede kamer in te walsen. Waardoor Ha Ka Maxima als overbodig na-deel van elk voordeel uit de begroting zou worden geschrapt !
Ondertussen wordt het Suffertje van Freenanciën aangeboden, waarop de Sinister van Verbruidtenlantse Zaken ‘Free at Lest Friet at Lest roept’, zodat de ‘Haagsche door-midden-stand’ ook aan haar of zijn ‘Zàkken-Patatter de Pa- tat komt.

Oké , is dit zo goed? “Ja meneer het is wel goed! Maar uit de begroting blijkt dat wij, eh U niet kunnen betalen vanwege de verzuiniging-en andere Koninginnende drogredenen.. Zodat wij U verzoeken na de dérégulérende Vooruit-zending Snubsidie bij de plaatselijke Carnavals vereniging van den Heer Rutte- nou- eens- op aan te vragen! Verder vragen? .. Nee verder geen vragen. Wel nog een opmerking!: “ Carna-vàl-dood-joh!”

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>