A C T U A L I T Y – Herdenkings-speech voor Selma Schepel van Joshua

S P E E C H ter Herdenking van S E L M A S C H E P E L

Het valt niet te bevatten, dus verlang van mij niet, Selma in een woord te vatten.
Selma was een Oud stralend lichtpunt van jaren terug, nee Lichtjaren terug. En nu is ze – ‘Heel-al-licht’ terug naar het zwevende huis van haar nieuwe toekomst..

Verdriet zie je niet
Je bent het
Soms went het
Soms niet

Selma was voor mij een astrologisch lichtbaken, die mij uit de te-huizen-wildernis méér in mij zag, dan dat ik als puberkind door had. ‘Was Kind zonder glimlach van..’

Selma komt uit een goed nest. Kwàm, weet het wel zeker.Toen Selma met haar Cabaretgroepje in ons Kindertehuis optrad, mocht zij geen contact met ons maken.Twee dagen later stond bij Selma in Beverwijk, dit ‘crimineeltje’ voor de deur. Sindsdien, vanaf 1965 zijn wij ‘Soulmates”à la Bonheur…

Eigelijk moet ik in een slakkengang haar leven vertellen, maar ja, dan komt van fietsen al hélemaal niets terecht, want bij iedere slak die Selma tegenkwam, werd als een ‘Vluchteling zonder toekomst’, in het gras gezet, om te overleven, om niet ‘dood-gereden’ te worden!! Think about it!!

Maar ook wij zullen overleven. Omdat sterven “Dood-gewoon is…. !!”en zeker voor herhaling vatbaar, als je in entréé-incarnatie geloofd! !! Want ik weet zeker dat Selma als Slak terug komt!

Selma heeft zoveel ‘Scherven van geluk bij een ongeluk’ achter gelaten, dat we daar een Mozaïek van nieuw leven kunnen inblazen. Selma is nu dood. Maar ‘never Say never’, je weet het maar nooit, in – eens staat ze in je stoutste dromen voor de deur….

De herinneringen aan haar zet als een Troossterschelde alle zeilen voor Aagje Eliane en de kinderen bij.
Vraagje aan Selma: volgens mij heb je een gehei H- Internet-adres, waar wij niet achter mogen komen, maar alleen in dromen je mogen zien, want wij dromen nu zelfs nog dat het niet waar is. Zeg me dat het niet zo is, zeg me dat het n i e t zo is!! Zeg me dat het niet waar is!

Maar Schepels komen en Schepels vergaan, maar in onze Dromen zul jij altijd en forever and its now or never als Dank wat je voor mij hebt gedaan blijven bestaan!!

P S : Selma heeft haar helel leven verzameld, en stiekem heeft ze voor ons moed; moed en moed verzamelt. Omdat het moet!

Selma die meer wist, dan er vragen en antwoorden lagen, die meer landkaarten en aardkloten onder haar pedalen liet fietsen, zonder st òm – stom..maar per ongeluk op het verkeerde moment de Wind tegen had..

En nu moeten wij dit pracht kind, dit pracht mens laten gaan, in een Oh – Zee- Eliaan van verdriet, zullen wij alle zeilen moeten bij-zetten voor Eliane en Aagje.
En laagje voor laagje komen er hopelijk straks weer nieuwe golfjes van leven aan..

Voor bij het grote niets…..
Is er altijd wel iets…………..
Zelfs een fiets………………….

Joshua Hoogveld:Beverwijk Grote Kerk
Vrijdag 27 11 2015

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op A C T U A L I T Y – Herdenkings-speech voor Selma Schepel van Joshua

  1. Prachtig : heel liefdevol en veelzeggend. Zo ken ik haar direct van dichtbij! Heel mooi. Sterkte ;lieve Josh. Ze moet zo’n schitterend voorbeeld zijn geweest: een balans tussen moed en kwetsbaarheid precies die hoeveelheid van beiden waardoor iemand een lichtend voorbeeld is en blijft! Omhelsd LU

  2. Pingback: A C T U A L I T Y – Kent U ook een schijn-gheiligge-Boonnifatius? | Actuality

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>