A C T U A L I T Y – D – Day van een Griekse tragedie als eindspurt van een Griekse Marathon. Eigen Schuld? : Dikke Bult.

D – Day van een Griekse tragedie als eindspurt van een Griekse Marathon. Eigen Schuld? : Dikke Bult.

Bij het ‘Grieken van de dag’, schiet Rasputin in een schaadterlach, of niet, op de zandbak van schelpen.

Oi oi , wie zal vandaag dat land uit de ‘eigen-schuld-dikke-bult helpen? Wel een leuke contra-dictie inspermitus : “Kalinichta –kalisperma de détails”, dat ze de geldschieters verwijten mee te werken aan het pleitte gaan van een land.

Ook de bretails kunnen de pensioenen van de Grieken niet meer betalen. De vluchtnaar voren is pik zwart in het rood. Zal het vanavond nog bestaan?Of de Eindspurt bij de Pin-automaten halen?

Of roepen de Grieken Marathons : “Val dood!” Dan heeft Rasputin zijn zin! Griekenland als tweede Krim. Maar tot nog toe geeft niemand een Krim-p. Oh, was er nog maar eens zo’n regisseur als Leen Timp.

Ondanks de Zonde-wende gaat ie vanavond ten onder in het zwart, en niet in het Avondrood. Het is de psycholóóg om oud ijzer. De eigen-wijzers van de E U staan op vijf over het hele uur.En op het Sygtagmaplein is er een Berlijnse muur van verzet. En Angela denkt : ‘Redt te ke dead’ over mijn lijk als ik voor die schuldenlast bezwijk!

Dus zo is er een pats-stelling-ton op het strijdveld van de macht. Wie had dat ooit like Wellington of Bonaparte verwacht. Wie zal er aan het eind van de zondergaande zon zijn Waterloo halen, of in de bergen geld van zijn on-schuld verdwalen?

En ik hoor vanuit de spelonken het woord E U R I K E A als een Grieks Drama, wat in het vooronder als ‘one-hope’ heeft geklonken. Ze zouden zich in hun graf omdraaien als ze wisten hoe de griekse beschaving van eurikea zo diep was gezonken..

Dus waar moeten we op Klinken? Udoodt Jürgens zou met de bailailaaika’s zingen : “Griechische wein.”Maar het zal wel weinen worden. En uit frustratie het kapot schmijtten van duizenden griekse borden voor hun kop.

“En de financiële strop?” : Ik wil het niet weten. Ik wil na vanvond dat ‘onderwerp-je-er-maar-niet–aan’ snel vergeten!

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>