A C T U A L I T Y – dodelijke ongeluk zit in een klein hoekje van de achterbank..

En plotselinks-rijden zat ik op het puntje van de stoel en de achterbank, in een zoeklicht naar de Dodelijke Hoek van de waarheid..

Sjaak Rijke Lachende Derde..Vraag aan vrouw van Rijke: “Waar gaat u naar toe?” : ik ga naar Tim Boek – toe? “Oh, niet naar Uw man?”
Goh, wel toevallig, vorige gijzeling- van Arjan van Erkel – liep ook met Pasen af.

F N V spoor vraagt om bewapening! Volgens mij raak je dan op Dood Spoor!

Trouwens gisteravond zat ik ook in één-klap van de voorbank op de achterbank van de Hèl. Ik kon het nog na-vertellen.

Keihard programma over personen die even niet opletten, -achter het stuur en overstuur – personen de dood mee insleurde. Prachtig integer geïnterviewd, doodgoeie mensen, die het levend konden na-vertellen. Maar wel levens-lang hebben. Waar bij één allochtoon, na een suïcidale frontale botsing buiten zijn schuld om ‘Levenslang kreeg.’ Iedere dag botst zijn knagende geweten! Een overlevende, die z’n hele toekomst in éénklap uit elkaar, nee in mekaar zie knallen.

Kan het nummer wir fahren auf die Autobahn nicht mehr Hören!

Tweede Paasdag, wordt nooit meer wat het was. Ik dacht dat Pasen De dag des herrezen bakmeel van de toekomst was. Maar om ’s avonds op de dag des Heren je met ‘dood-zonde’ te confronteren, moet je wel in de dode hoek van het leven hebben gekeken!

Confronterend was de Schuld-vraag uit welke Dodelijk Hoek je het bekeek, als je het al kon na-vertellen. De Schuld als Hamvraag. Het paard niet in de Bek kijken. Quilty as hel, according de rechterlijke uitspraak! Maar zo voelt het niet. Niemand laat z’n Kind alleen. En je zult als G * D maar met al die verongelukte kinderen, en verongelijkte Aúders zitten.

Weer een prachtig Kei-hard programma van Frans Bromet.. En Francais on dit : que je Promèts… wat zoveel betkent als : Dat belooft nog veel!.. En voor de naast-en-na-bestaande niet veel goeds.

Maar wel knap en dapper om zo eerlijk en oprecht het aan het Nééderlandse Volk op te biechten. Biechten op tweede Paasdag. Benieuw naar het bevoor-oordeel van Barbertje moet hangen. Kan Dodelijk zijn.

Wél dapper dat je zo’n programma een week na het vliegtuig, de deur open zet voor de harde wekelijkheid die in – één-bèrg-je-dan-maar-klap- alles voor je ogen uit elkaar doet spatten.

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>