A C T U A L I T Y – Gaatje in jezelf om de dichter-bij-jezelf- aan te boren?

Heb ik nou een ‘gaatje’in mijn hoofd? Hoorde ik het nou goed dat de verstand-arts-rekening om laag gaat!? Peil was al laag, maar dit gaat mij mijn verstandarts te buiten!

Voor het eerst kunnen wij een “begroting in de gaten van de Verstand-arts aan boren.” Voor het eerst is de Verstand-arts niet “Boring!”

Dus wij doorstaan ‘De Tand – des- tijs wel.’Alhoewel mijn verstandsarts het gaat in mijn hoofd weigert te dichten.

Omdat hij mij een dicht – ter vindt! Wat ik in mijzelf nooit heb gevonden of gezien. Maar inderdaad dicht ik mij woorden toe, die voor anderen “Dichter-bij de waarheid “ van de Verstands-verbijstering van de – Familie- Doorsnee- zijn dat vrouwen? – komen.

En de verschrikkelijkste opmerking die een ‘Verstandarts’ altijd maakt is : “Gaat U maar zitten-plat uitgedrukt!” Nou dan zie ik er al geen gaat in. Maar mijn Verstand-arts is van on-chat-bare waarde. Want die roept altijd : “Ik hou U in de gaten! En tegelijkertijd heeft ie mij plat-achterover gedrukt! Maar volgens het laatste nieuws, houden de Verstand-artsen eindelijk “Rékening met ons!” Met nadruk op i n g, die ons daarna weer in ‘k- rente uit de pap’ betaald zet.

En als het water tot an de lippen door die spoelwater-spuit staat, begin ik vaak van de Verstand-arts te watertanden. En roep dan tegen de Pl-assistente : “Kijk uit hè, je gaat toch niet mijn ‘Kroon-juwelen en Kroon-domeinen’ onder water zetten, want dat is om te ‘water-tanden!’

Verstandarts die rekening gaat houden ‘met!’ Kan niet waar zijn. Volgens mij heeft ie dan een gaatje in zijn hoofd! En dat had alleen maar Bart Hughes, van de Hughes-genoten.. in de jaren zestig.. Die boorde een Gat in zijn voorhoofd, om opgelucht meer adem te halen. Je had ook Johnnie de Selflik-en-kicker, die een Hoorgasme van woorden p de beroemde Carré-poëzie-nacht met Zaaiman Vinkenoog preetsendteerde. Dat waren de jaren van provo en de ‘rellen. Toen was niemand bij zeijn volle verstand , bleek achteraf. Maar om Nééderland te bevrijden voor de tweede keer na de Oorlog bvan een land dat met Kranten voor de ramen en de Cuttholiek Kerk zat dicht-geplakt, was deze Pré-volutie noot-zakelijk! Omdat wij als na-oorlogse-dégéneratie veel noten en kloten op onze zang van het Lieverdje hadden!

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>