A C T U A L I T Y – a.s Zondag … je wint er tijd bij !! “Daar kun je de Klok-op-gelijk-zetten?

Komende Zondag… : “Wint-er-Tijd-bij” Daar kun je de Klok op gelijk zetten?

Wat zijn we ieder jaar zo rond deze tijd ‘oer-ouderwets!’ Dan gaan we terug in de tijd, die goede oude tijd. Nee hè. Oh : je wint er tijd bij.. komende zondag. Slaapverwèkkend dus..

Eén uur langer slapen, kom je dus aan je trekken.. “Oh , sorry.” “Herinnert U zich deze nog? “Nourdi. De wat? ‘Vheerdroomica Vheerdroomica..’ “Ja ha, die herinner ik me nog wel!” “Iederéén ging toen Het Schip in! “Een –twee-drievier-vijf-zes Tineke “ Maar verder herinner ik me die tijd als slaapverwekkend. Maar opeens leek het wel of de tijd die toen stil stond- dank aan die Cuttholieke Kerk- kwamen we opeens in een Roller-Coaster, wat eigenlijk begon met de Rock-end – Roll kousen. De Petticoat. En radio Luxemburg, ver voor Vheer-droomica. De eerste Transistor radio. Ja, en toen- ik hoorde het U al denken- ja ja, De Rolling Stones –Kurhaus-, en The Beatles.. The Cubah –crises ; John F Kennedie mensen niet eens opschieten? Nou dat deden ze maar al te goed.. Toen hadden we ook nog ‘Wint-er tijd-bij’ van Reinier Paping. Min 20 of meer onder Nul!! De IJspegels die toen aan het Zolderraam hingen, 30 à 40 cm of meer! Those where the days als we het over “Wintertijd “ hebben! Dus al U a.s Zondag de Klok en Uw Partner een uur moet terug-zetten bij het naai-kastje van Toon Hermans, dan weet U dat U de toekomst niet koud laat.

Vroeger hadden wij geen Tapijten in huis, maar op Het nieuws werd dat gecompenseerd met Bommen en granaten en Sexbommen.. Waarvan de laatste als Brigitte bardot en Boldood, niet van de Lucht en de ether radio waren.

Vijftig jaar geleden, waarom weet ik dit allemaal nog zo goed? Dà’s natuurlijk voor U een inkoppertje: “Omdat ik altijd een groot kind ben gebleven!” Zodat U aan mij geen kind hebt, of had.. “Kinder-geluk was toen héél-gewoon!” Zou toen Gilbert O’Sullivan van Nothing Rhymed zingen..

Maar of dat met nu valt te rijmen? We hebben alles , even Ebola hebben we. We hebben net nog geen contact met ‘Het Allerhoogste’, je moet ook niet alles willen hebben, want dan grijp je er naast. En dat kan soms behoorlijk tegen bitter-bàllen-vàllen!

Maar verder : “Grijpen we niet in”, Is de strenge verstandpunt van de Op-Rutterste Mark–my–Worstscékanario” werkelijkheid geworden.

“Oog –in-oog met de werkelijkheid is de Ondervraag-techniek van die Preet-zend-goeiTatort, de enige Mooigelukheid om achter de Waarheid van te komen, door de Vrouwlijke Minister een “Spieghel von die Deutschelijke Rape-poep-bliek te houden.”

Dat was gister-avond een mooi ‘Kruis-verhoor die dieper ging dan strèng-suéél is toegestaan! De Svense Kockelmanen ‘Vlogen’ om de oren van Janine stens….Mooi: een Vrouwlijke Minister van Dé – V E N T –I E ! maar ze had met al die ‘giftige onderwerpen’ wel een V E N T I L A N E E T O R nodig! En je moet natuurlijkde Militair niet slechter afschilderen dan de ziekte die ze veroorzaakt! Ben benieuwd hoe die twee de onderste steen van de M H 1 7 boven krijgen, nu uit laatste giftige metingen is gebleken dat die onderste steen diep onde de Ver- Zonnenbloemen van dat K – Rampgebied M H 17 liggen begraven..

Over graven gesproken: over ruim een week, gingen wij vroeger op 1 en 2 november naar de graven.. met meters sneeuw en kou.. Nee, het verleden laat mij niet koud, maar wel met die ‘Godvergeten Cuttholieken – ‘Wir haben ess nichts gewüst!’ Ja , aber ich schon! Dass es viel Niechtten gab.. Oh, wat verlang ik naar een Schwüle Sommer abend. Maar misschien is het beter om die Geschichte te laten rusten, diep onder de vergangen gegangenkelijkheid der geschichte.. ! ! !

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op A C T U A L I T Y – a.s Zondag … je wint er tijd bij !! “Daar kun je de Klok-op-gelijk-zetten?

  1. De klok kunnen we allemaal wel voor- of achteruit zetten, maar een halve eeuw in één pagina is pas echt tijd winnen

  2. Joshua zegt:

    Dank U wel !!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>