A C T U A L I T Y – Zo’n mooie Prachtige dag.. maar niet voor?

Hollandse Drama Rading – Perron-geluk? Nee..

Was eh, vanmiddag in en op de Lage Vuursche, Prachtige Herfstmiddag, waar ik vervijverend op mijn geheime plek in slaap viel, en wakker werd gebeld om naar een kennis toe te gaan. De berken-bladeren vielen als Bladgoud van de Herfstzon in mijn gedachte neer.

Bij de kennis van nu, zou deze dag op een Dood spoor eindigen.. na een prettig uur bij Mevrouw A. verbleven te hebben. Spoedde ik mij na een uur richting Hollandse Verraad ding..

Zo rond half een kwam ik daar aan. Zag al vanuit de verte dat die Spoorbomen het spoor bijster waren, want die bleven maar rinkelen. En er ging een ‘eerie-voor-gevoel’ van uit. Aan de overkant vanhet spoor bij Perron Peet stonden veel mensen te wachten op GoDood, eh Godot ! Ik wachte mijn beurt af of ik de spoorweg-overgang wel kon of mocht nemen. Onder het viaduct stonden wat agenten. Doodstil was het er.

Mocht op een gegeven moment het spoor over, die ik nog niet ‘Bijster’ was. Dacht nog geen moment aan the Worse Kees-zeenario. Maar in Perron Peet was het net of iederéén de adem in hield voor.. Ik vroeg wat er eigenlijik aan de hand was.. en toen bleek dat het al gebeurd was.

En opeens sprong het verdriet van vroeger in mijn oog. In een –oogopslag-, overzag ik dat , wat ik altijd probeer te zeggen.. als je het niet meer ziet zitten! Ga voor de Spieghel–oog in jezelf staan! En niet voor die trein. Kijk in die spieghel, en zeg tegen jezelf: “Hé Klootzak Eikel, je denkt toch niet dat ik voor jou uit het raam, of voor de trein spring!” Eikel!

Nu liggen er in dit jaargetijde-boekje van de Gastrologie veel eikels op het vuur, en om de kast-anjer-s er uit te halen, als rouw-boeket durf ik mijn vingers daar niet aan te branden.

De brandende vraag die op mijn lippen van One-hope lag, is: Why. En dat waait maar niet over..

De Dames van Perron Peet deden sitlzwijgend hun werk. De N S bood allerleid dingen aan. En ik kon mijn ogen niet droog houden Er kwam een Bus aan. Die ik met een ander vrouw aan onze neus voorbij lieten gaan. En de vrouw zei: “Ik voel de engelen hier”. Ik dacht: alsof Engelen-geduld, een trein te ver had kunnen voorkomen..Dat iemand een wissel-trekt op zijn persoonlijke leven, begrijp ik. Maar ik weet ook dat als je je vanzelfmoordelijk suïcideert, je altijd aan het korte eind van je eigen toekomst trekt..

Mensen die zich suïcideren, zijn de eerste die terug willen naar de aarde. En ik heb vele ‘doodlopende wegen’ van ‘op weg naar het einde meegemaakt’

Verdriet zie je niet
Je bent het
Soms wendt het
Soms niet..

Op Spoor – ring verzocht van voor de naast-bestaande-relevante min-formatie. Dus lopen er twee uur lang minutieus Spoorweg-politie en spoorweg-recherche tussen de regels van de spoorrails door, op zoek naar Familiaire getuigen. Even zie je een flash-back van de M H 17.. Alleen komt hier geen file zwarte auto’s als stille getuigen.. op de spoorrails zag ik een macabere brancard in het zwart, met wielen die spoor-en-naadloos aansloten op de rails.

Een schoen gevonden.. Ho meer wil ik niet weten.. Wie het is of was, man of vrouw Kind mag het weten..Stond vaak daar op dat Perron.. En keek langs de Spoorrails van mijn Vader, en dacht daar aan die bocht, waar je geen trein ziet of zag aankomen.. Als je uit het Leven van jezelf wil stappen… waarom stap je er niet over heen. Kijk in de Spieghel en roep…

Maar nee jes pringt er niet op vooruit, als het bloed –zweet en tranen van de Machinist op de Vooruit van ‘wee-je-gebeente is gespat.’ Want dan spat alles uit mekaar. Niet alleen die daar voor kiest. Maar ook de Over-bestuurder die die daarna wordt. Ongekozen vanzelfmoord, als sporen van een aankomend –trauma.Zo égoïstisch om te springen hoorde ik iemand zeggen. En had net naar Jerry Springer gekeken.. What’s in a name?

En je zou toch denken: Als je een beetje na-denkt, moet je toch weten dat de N S juist met die twee letters wil zeggen N -ó S –uïcide. Oh wat verlang ik nu al naar het Voorjaar _ S P R I N G in English..En naar Varens, die ‘sporen’ tenminste!

To zover.. Dit heb ik opnieuw moeten schrijven. Vanmiddag had ik een verhaal van vier pagina’s. Wilde het opslaan, en voor de tweede keer- met zo’n beladen thema, verdween de tekst, terwijl ik het op sloeg.. Nergens te vinden!! Nergens.. ben met een goede vriend bezig geweest.. nergens te vinden. Ik totaal over stuur, Tekst van twee Uur schrijven weg. En juist bij dit onderwerp-je-er-niet-bij-neer! Alsof de Engelen hebben ingegrepen.. Terwijl ik probeer alle mort-bide-grappen te voorkomen..

Hollandse Ver- Rading: Om Stil bij te staan? Of om zo snel mogelijk te vergeten?

Veel Spring-ruiters in Hollandse Rading.. Maar ik was al over ’t paard getild.. Dood-goeie opmerking Joshua ! Nu weg wezen !

En bij het weg gaan horen we dat er vorige week ook iemand voor de trein is gesprongen.. N S : N- iet S- pringen Een Doodlopende weg over leef je wel; maar op een ‘Dood-spoor niet!’..

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op A C T U A L I T Y – Zo’n mooie Prachtige dag.. maar niet voor?

  1. ooooo oooooo ooooooo
    geen wooooorden heb ik ervoor…..

  2. Joshua zegt:

    N S : No Sunshine ; N-iet S- pringen maar zonder woorden zingen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>