A C T U A L I T Y – 0 4 0 9 2 0 0 4 – 2 0 1 4 B R A M V E R M E U L E N

“B R A M – V E R M E U L E N 0 4 0 9 2 0 0 4 – 2 0 1 4”

4 – 0 9 – 2 0 1 0….Nog ligt die dag als een steen op de maag. Kwam ’s middags terug van de markt, zo rond vier uur – half vijf. Zette de radio aan, op 1 , en hoorde Hanneke Groenteman praten met mensen over Bram. Ik dacht: “De Uitmarkt is toch al geweest vorige week”.

En het ging maar door over Bram..Was de vorige dag een beetje doorgezakt, dus niet hélemaal aanwezig. Totdat Hanneke groenteman tot afsluiting zei: B R A M V E R M E U L E N 57 jaar…. De wat? B R A M dood? ‘Jezus.. Mijn beste vriend –makker..’ “Oh jee..” Toen zakte ik weer door, maar dan door mijn voegen.

Kon niets meer toevoegen dan huilen, mensen bellen. Naar boven Internet aan. En onmiddellijk herhaalde het laatste gesprek met Bram door mijn hoofd.. En die gigantische “Brul van een Lach..” Was in die tijd nogal bezig met mijn wel en niet Joodse Identiteit.. naar aanleiding van een voorval, waar ik hier niet dieper op in ga..En zo in mei –juni van dat jaar had ik een lang gesprek met Bram.. En toen Bram zei : “maakt niet uit, ze ik: Geen Jood, maar dan wel een Idioot!! Waarop Bram vanuit zijn dorp tot aan Amsterdam door de Telefoon Bulderde..

Die vriend ben ik ondanks anderen, niet vergeten! De Steen die ik had mee genomen voor op je kist , ligt denkbeeldig nog steeds op mijn maag.Ik ben je niet vergeten, maar vandaag zou ik na 10 jaar later nog steeds die ene steen willen vinden. Want die zijn alleen voor mij en jou als vrinden..Want onze vriendschap verwatert nooit, ook al zijn we straks tot ‘Ashes to Ashes’ verstrooid..

En Oh ja, ik heb in ons laatste gesprek heel goed gehoord, wat je zei. Daarom ben jij voor ‘Wreek-de-Oude’ voorgoed voorbij!

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>