A C T U A L I T Y – Op een Slof en een schoen wordt…

Omdat alleen naar een voetbal-wedstrijd kijken, voor mij te enerverend is, en geen enkle doel treft, ben ik vroeg gaan slapen.. Maar omdat het te lang stil bleef in mijn buurt, kreeg ik er een slapeloze nacht van. En leek de Droom-finale een slaapverwekkende een-tweetjes te bevatten. Omdat zelfs in mijn huis de Oranje-zweetgeur van naast je schoene lopen, een luchtje aan zat, bleek het eerste gegil nou net voor de Madxicanen te zijn. Zo tegen de tijd van kwart voor acht ’s avonds, begon ik ‘m dus écht te knijpen. Maar als een Soort Van Buurt-hoorgasme kwam een hele wijk tot een oranje-zelfbevlekking. En daarna kwam er nog een kleine na-gasme. Een kleine? Nee, een alles overdonderende ‘l orange wat in het Frans een razend –onweer betekent. Moet dat niet ‘l orage zijn meneer? Oh ja, maar wat maakt die ene lètter nou op een vreugdedans uit? De afscheidslijnen tussen verlies en winst-oogmerk van de tegenstander was nergens zo duidelijk te zien, als alle Vinger-opstekers voor de camera’s van de Va Fan Culo’s. En Italië, géénietaliën lagen er al uit. En de russen, zaten al hélemaal niet op het Kuytspringen van die speler te wachten.. Maar ja : Dhòmme of Kuyt, het zaad wil er altijd uit. En je kunt Romme de grond in boren. Vanaf nu weet je dat in de wraak daarop, de wedstreijd niet omgekocht, maar sportief is verloren. Ik zag alle Sombrero’s van kleur verschieten. En nog in de Oranje kleur een dag later na-genieten.. Het gras zal altijd ‘groener’ zijn aan de ander kant van de heuvel..En het Euvel duidt zijn meester op de grasmat van het schaken en uitschakelen. De Paard en de Piosn-spion, doen voor Louis het werk. En een ver-stand-je bij-schakelen doet mij denken aan de Griekse Goden, die Oraklen alle Psychydonen, want uiteindelijk is Ai Jaai Jaai jax van 02—tot-nul-tien een éénheid die weg is las je dat in Louis nog niet had gezien. Het zijn de Tegenstellingen van de Kopponenten die bepalend zijn, als Oranje-Voetbal land met al zijn tegenstrijdige talenten.. En ondertussen hebben alle echte Mannnen hun Edele delen en hun broek laten zakken om het Oranje te verven. Het Tatoetakelen en tatoeëren is voorbij, en het Oh na Nhéren zit als hoogtepunt nog in het Ei van Columbus. Het Oh rakelt van Delphi en Nimphbus is na de foute Ajaxatie van de grieken , na alle Klassieken van Louis un Cherbourg de Parapluie! Ah, wie wie, betekend in het Frans : “Ja Ja, en klinkt als Tsja Tsja Cha Cha Cha.. Vijf dagen, om van alle Hard-verzakkingen bij te komen.. En daarna, misschien wel.. Om van te dromen.

Share
Dit bericht is geplaatst in A J A X, Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>