A C T U A L I T Y – Y S L niet te filmen ……..

Y S L

Hij deed veel stof opwaaien als Dief Saint laurent begon te naaien. Ook Jan Copier ging bij hem in de leer, terwijl jan Boeffie hetero was. Het Modèlle Lief Saint Laurent gaf veel stof tot nadenken, wat je niet zou verwachten als je naar hem keek. Stilzwijgend keek hij altijd in de lens, als ie zich zelf al niet lens soap. Maar Y S L wist wel het naadje van de kous, hoewel velen hem ‘naadje’ vonden.

Op de Cat –walk liet zij zich vertegenwoordigen door Kettingréactierookster Chatherine de Nuffigste warrogantste Dèl der Mooi-dèllen.Met een riant-salaris als àcte-bekàcte-présence sexelèlreerde ze in stilzwijgende Quotes à la 500 woorden, die ze stil-verzwijgend voor de camera verbeelde. Daardoor sprak ze in de film niet tot de verbeelding, en is in het oorspronkelijke script ‘doodgezwegen’. Alleen het bekende sigaretten-merk is in de onder en boven-tiettel overeind gebleven. Kat therine de Nuf heeft menige concurrente uit-gerookt voordat ze maar een schreden op het witte doek durfde te zetten.Zij trok op de Cutwalk vele Rook-goordijnen op.

Vandaar dat veel ontwerpers a la Smart Visser met Stoffen tot nadenken werken. En zelfs stoffelijke overschotten in en op het budget, worden als overleden réélikwieën in de boekhouding als onkosten opgevoerd.Omdat tegenwoordig alles een Modeverschijnsel is, zelfs een Mooideadverschijnsel zie je steeds meer op de Cutwalk uit de hand van magere zhein lopen. Daarom worden na afloop van de Cutwalk de mooidèllen gevraagd het nog eens ‘dunnetjes’ over te doen. En ook omdat de meeste Mooi-dèllen het daglicht en nicht niet kunnen verdragen, is het Úberhaupt niet meer bij te benen.

Zelfs Karl-paardenstaart Lagerfeld is door z’n Parfum niet van de lucht. En omdat in die Modewereld uit elkaar niet luchten of scéne bestaat, vergaloppert de Paardenstaart zich nogal eens in het Michael Jackson effect om rond de Goudenkalf van het Sucksex te dansen.Yves Saint Laurent had de Modebroek van de jaren zestig aan. Als Opium voor het Modevolk fleste hij iedereen met geuren en kleuren. Zachtjes uitgedrugged, was ie daar aan behoorlijk verslaafd. En over verslaadjes gesproken, volgens de Film had ie een hele harem van jonge jongetjes waarvan ie nachten en nichten wakker lag.Terwijl Philip Berger alleen maar in cijfers dacht, was Yves Saint Laurent net zoals Paardenstaart niet weg te denken van The Catwalk..

Geen Wonder dat Suzy Menkes nooit meer is geworden dan dat ze onder Yves Saint Laurent kon verworden Formidable, wat Stomae beter op de Catwalk kon zingen dan menig mooidèlle die haar Stèmpel op the Cutwalk kon uitzingen. Ja ja, de modewereld is Hot Stoff tot nadenken.En zo’n leven is eigenlijk niet te filmen..Want achter de schermen van.. Druk- stof- Rok end Roll-model spelen verdwijnen zelfs je bedeledelen…Maar de mooiste Jurkoff ben je nog niet klaar mee..En Y S L is eigenlijk niet te Filmen.

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>