A C T U A L I T Y – De Mad Theeüs Pestion.. de wat ?

Goede Vrijdag is altijd een Lijdensweg-wézùh dus

Wilde ik gisteren nog een Wit Voetje halen in Groningen, maar dat vermeed ik als de Passion.En sinds vanmorgen zet ik vraagtekens bij de ‘Goede Vrijdag’ nu iederéén in ‘Honderd jaar eenzaamheid’, terug verlangt naar.. ja naar wat eigenlijk. Want ‘je zus’ laat jij al meer dan honderd jaar in eenzaamheid aan haar Lot over.Jézus begin je nou weer over haar. Laat haar nou haar eigen kruis dragen! “En daar blijf jij met je tengels van af. “ Verder gaan we het niet meer over Míss-bruik hebben, want als rol-mooi-del, weet ik wel slechtere voor-oor-delen. Want over ‘oordelen’moet je nooit ‘Voor-oor-delen’ hebben! Maar i zou op zo’n dag als deze , wel Honderd jaar eenzaamheid kunnen gebruiken om al mijn boeken te lezen, die naa Honderd Jaar wel eens ontstófd mogen worden. Vind het tocch altijd knap dat die letters in zo’n boek blijven zitten. Als ik zo lang ongelezen in de kast stond, had ik ‘létterlijk’ al afscheid van die verzwamelaar genomen.

Over afscheid gesproken: ‘Erbarme dich’, dat ik even niet aanspreekbaar ben op deze dag! En dat ik een Bach in de lucht spring, om deze uitvoering weer te horen. Ik ben dus vandaag ingeen Veldhoven of wegen te vinden, dan dat ik kerkelijk luister naar den Blinden zonder gehoor van de Klanken: Ruhe Sanft Sanfte Ruh. Di I’ve to say more? Encore Encore Ich wil Jesu selbst begraben. Mache dich mein herzen frei, ich wil jesu selbst begraben..

matthausweek-op-radio-4.html

matthausdownload.

Tot eind deze week kun je via radio 4 de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach Downloaden !! Uitvoering van de Nederlandse Bach vereniging onder leiding van Jos van Veldhoven..

En: de K R O en de E O gooien Jezus in de uitverkoop naar Dramarika..Als dat geen Judassen zijn..Het lijken wel Vara-zeeërs…

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>