A C T U A L I T Y – In Mémoriam Theo Laken

“ In Mémoriam Theo Laken” Maandag 1 6 September 2 0 1 3

Vanmorgen bracht ik de Buitenlandse Kranten naar Andreas van De Y S B R E E K E R ! En Andréas zei : ken jij die man ?Ik keek op een mooie kaart, en zag een Meneer. Ken jij die? Ik zei die is toch niet dood? Of zo? Ja, die woont hier aan de Amstel. Ken jij Theo Laken? Ik zei : De wàt? Ja, Theo Laken. Verbijsterd ben ik. Dus Theo ligt nu onder zijn eigen achternaam. Nooit meer : Theo Wir Fahren nach Lodz ! Nooit meer Theo van hetzelfde laken een Pak! Maar een Zwak Pak van mijn hart. Niet te geloven eerst Pieter van Delft dit jaar.. En nu T H E O ?

Moet ik nu gaan Theorétiseren om het waarom ? !! Moet ik die Heer van het – Hiernamaals geloof ik nooit meer in je – verwijten? Kroeg noa wat? Het wordt stil in Amsterdam ! Het Bier heeft een wrange na-smaak.. En het is niet ‘Stil in Amsterdam,maar Doodstil..’ Want van dat Lied van Ramses is het toch niet de bedoeling , dat iederéen nu voor goed gaat slapen?

Misschien dat Pieter van Delftse zaken met Theo de Lakens boven gaat uitdelen, of een Architectonische interieure Hemels Gewelf in de Steigers zet. Net zoals ie voor vele vrienden en zakelijke Klanten het opbouwende Leven een vorm of artistieke draai gaf. Theo had iets toe te voegen. En was zeker geen Bromtor, Maar had wel een Brompton. De wat ? Een Brompton, waar ie mee in Huis en zeker een kroeg kon vallen. Een Vouw-fiets, wat ‘m goed uit kwam. Want met Laken kon wel eens dubbel-gevouwen van het Lachen liggen. Maar altijd met die Snor en die Schaterlach tot voorbij Het is Vijf Uur ..

Nee het is Vijf voor twaalf. Nee hee, De Tijd staat voor goed Stil.. De Laken van Theo wordt voor goed opgevouwen in de herinnering van vele vrienden en vooral voor Zijn Twee Naast-
bestaanden

Voor Jolanda Latta
En Lara Laken

Getekend Joshua Hoogveld

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>