A C T U A L I T Y – Zomer-gasten Zomer kwasten en Zomer-spuitgasten

Zomer-gasten Zomer kwasten en Zomer-spuitgasten

Koning van Dramarokko op z’n teentjes getrapt toe ie op de Pedaalfiel een na-trap kreeg waardoor ie geheel uit de gratie was. Congratie-latie dus. Verder viel het me op dat er steeds meer mensen in het geld zwemmen. Waardoor iederéén die dat heeft, wel; z’n hoofd boven water hield. Wat van de Polen –en-tegenpolen niet gezegs kan worden, Nou heb ik niets ten Polen, maar dat zij ook al met mijn Fietsche-wietsch er van door gaan , doet toch een fietsche-bel rinkelen ! Wie ook haar hoofd boven water hield was Rama-drama die Marokko – Jockko!

U ziet, voel me als een Vis in het water, en sport verbroedert, al moet je het niet overdrijven. Over ‘óverdrijf fen gesproken.’ Zat zaterdag aan een terras bij ‘Linke Loetje’, waar ik er een Beef-steak onder water van langs kreeg, toen een Héé- ter – Oh- vriend langs kwam, en zich afvroeg waarom ik niet op, of aan de grachten was. Waarop ik zei: ik heb een ‘Vriend-in-gesprek’, dus see you tomorrow. Waarop bij mijn hetero-vriend de AMC-iale vliezen braken, en mij vertelde dat ie zelfs gehuild heeft. Ik heb ’s-Avonds een blik gewijd aan de Hávro, en ik moet zeggen: ik vind er geen V-likker aan. Te genànt voor woorden. En als ik een Reet –goed-programma wil zien, ga ik wel op mijn kop staan! Zodat ik van de Billen-koek van mijn Partner onderst boven ben. En als ik ‘Door-snee in de Boot gemomen wil worden’, gooi ik in de Badkamer er wel een paar Pless – tik-bootjes tegen aan.

Trouwens op de Mount Ever-Rest?, mag je ook niet meer op je kop gaan staan. Ja, dat begrijp ik nog wel. Want als je onderste boven van opwinding bij de Top gaat staan, ben je weer terug bij af, en lijkt het alsof je beneden staat. Vandaar dat ik wel de omstreden overwinning van bart zo sluw als een Vos begrijp.

I’ve seen the Mountain, dat zei Martin Luther King al. Maar die kon wel Bergen verzetten. Maar wie ze écht moeten opbergen, is die Rasputin die zelf steeds meer de Verbeelding van de Verkeerde-kant zij op gaat. En wel is zover duidelijk dat ie van ons geen ene Flikker aan-trekt. Hij houdt van gespierde taal en daar staat één woord voor Recht-overeind : L U L ! Wat in het Inglish met twee ‘l’s Lull –nee niet die Lullebye of broadway maar “Pauze betekent. ‘Of dat weer penis of Menno-pauze betekent waag ik te betwijfelen! Nou ken ik niet segghe , dat mijn ‘Lull’ altijd in de Rustpauze staat, maar toch. Ik had gisteravond –ongewild een Rust-pauze toen ik zelfs bij Belleke Woorden-vliet in slaap viel. Of kwam dat doordat ik bang was dat op mijn Hersen-scan een leeg-gat te zien zou zijn. Nu zullen velen zonder scan dat wel bij mij beamen, maar omdat ik Bi-en-zonder ben, dus Bizonder, ben ik naakt-tuurlijk niet voor één gat of Hersen-gat te vangen. Maar ik breek toch mijn Hersens bij de Okay?-Pa-reet af, of het wel de Spuigaten uit kan? Vandaar dat ik zaterdag-avond ook niet naar Het S P U I ben gegaan. Want wat ik Sémantisch kwijt wil, Spuit ik er hier wel uit! Zomer-gasten en Zomer-kwasten? Oh, wat verlang ik sinds Zaterdag, naar Spui-t-gasten…

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op A C T U A L I T Y – Zomer-gasten Zomer kwasten en Zomer-spuitgasten

  1. Appelvrouw zegt:

    Jij hoeft niet bang te zijn voor een gat in je hersenen, in ieder geval niet voor een leeg gaat, het kan hooguit een vol gat zijn dat (of is het wat…) is opengebarsten om die woordenschat er uit te baren.
    En laat die zomergasten maar stoom afblazen op tv. Duurt allemaal veel te lang en er worden alleen nietszeggende teksten door het beeld geslingerd. Dan is het veel leuker om op een terras dat aan te horen van iemand die aan het bellen is (of doen ze dat tegenwoordig niet meer, dat bellen bedoel ik)

  2. Joshua zegt:

    Mevrouw ik moet aan ‘Bellen-koek denken’: Vérlèden-tijd van Oh-verleden
    Billen koek.. Maar Bellen? Er gaat bij mij geen Bellteje Rinkelen- de-kinkelen. Want ik bel nooit! alhoewel ik vaak op een Terras uit mijn nék kléts! U sprak met.. Maar U houd mij wel in de Gaten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>