A C T U A L I T Y – Eindelijk een Programma om je vingers en de rest bij af te likken..

Dankzij M A X , komt Nederland massaal aan. Eindelijk een Programma om je vingers en je eigen taart als madame bij af te likken.

Heel Holland bàkt.. maar ze bakken er niks van.. als je naar al die taarten in de Tweede Kamer kijkt. Meeste kamerleden zijn doorgebakken en zitten vastgebakken aan hun zetel. En die kamerdoorzitter, dà’s een zeldzame Taart zeg.. Holland bakt er niks van, zo te kijken naar de eerste aflevering.

Maar ja, de zon schijnt, dus gaan we Nationaal lekker Bakken aan de Kust. En dan kun je goed zien dat nééderlanders wat betreft de Lekkerste Taart van het Strand, niks om het Lijf heeft. De bekende uitroeptekens als de kers op de taart, is vaak een in-gezakte Pudding..Vandaar dat de lekkerste taarten uit Puddington in Ingland komen.. Om maar niet te spreken over the Chocolat-taart.

Niet te verwarren met het woord Tard. Ofwel de Tardten van de Zeedijk. Die moet je überhaupt niet tartten.. Maar heel Holland bàkt, is natuurlijk om je vingers en de rest bij af te likken.Maar waarom de Chocolat-taarten meestal Rete-goed en rete-lekker zijn, terwijl menige reet er bruin-gebakken bij ligt op het strand, is mij nog niet duidelijk.

Maar toen ik laats door het Taarten-landgoed op de Pudding weg stopte, zag ik alleen maar Slagroombomen van geconfeite voorwaarts-marsepijn. Maar het marsepijnpunt is toch wel of je nou ‘Gebak of taartje’ zegt. Terwijl je in de keurige kringen toch tegen niemand als tante ‘taart’ durft te zeggen.. Maar ja in de Hogere Nood-kringen zeg je ook niet Toilet. Maar heb je het over de Plee. Dus de mensen uit de hogere kringen zijn dus Plee-beeërs.De Douarriëres van vroeger hielden dan ook altijd van opgeklopte verhalen gebakken lucht..met een toufje –bla-bla saus als Petit Voertjes, die het personeel nog niet eens te zien kreeg.

In Hotel de Botel des Einde dans La Haye, hebben ze een petitfour-wheel-drive taartendienblad die alleen door de achter-nichtten van de douariëres mogen verplaats worden. Ondertussen krijg ik net te horen, dat de opnames van dit nieuwe programma al heel erg snel aan ze M A X zaten. En dat zelfs die H A K S E Mevrouw voor al die Heerlijke taarten zeer snel voor de B I J L ging..

Heel Holland Bakt.. is de officiële Tiettel. Maar bij de Bloopers zie je dat ze er hélemaal niks van bakken.. En zelfs in het 8 uur-journaal zie je bij de weerspvoorspelling veel gebakken lucht, dat als een ware Dépressie van Wolken en ingeplofte taarten als slagroomsneeuw voor de zon verdwijnt ! En nu kan ik even niet praten omdat er een taartje achter mijn tong verdwijnt …

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>