A C T U A L I T Y – Radio 4 vanmorgen met Margriet Vromans.. over een groep van 50 jaar geleden..

On this day Fifty years ago… U kent het wel deze uitdrukking..Vanmorgen hoordeik op radio 4 Margriet Vromans zeggen dat het vandaag 50 jaar geleden was dat er een groep werd opgericht. dus ik dcht aan een String – quartet, of een ander in die tijd opgerichte groep. Toen ik de aankondiging hoord om welk nummer het ging.. She’s leaving Home…ja, toen dacht ik onmiddelijk: Als ze vertrekt, kan ze dat nummer ook niet spelen.. Maar toen de eerste noten in klank mijn oor binnen stroomde , begreep ik de muzikaal – historische waarde van die groep..En dat braht mij gelijk terug, inderdaad nar dat jaar 1962. In dat jaar ging ik voor het eerst naar het buitenland Engeland, wat geen eng land is, dus prefereer ik altijd Ingland te schrijven en te zeggen. Ik verbleef in 1 9 6 2 voor een kleine zes weken in engeland. Ik verbleef daar bij een Engelse leraren-familie. heb daar drie weken in een klas-class gezeten, en did leran Ingliesh. Toen de schoolvacantie begon ben ik met die familie drie weken door Engeland geweest – gereden.. In de meest mooie Hotels- Grand Curling en Marine Hotel..in Largd Schotland, waar Eisenhower and Churchill verbleven. Hotel met uitzicht naar Ierland, Eire. Zes Pooltables, Curling Hall. Ik weet nog heel goed hoe wij naar schotland reden en een auto tegen kwamen, die nummebord 7 0 7 had.. Mr Nemes begon daar over te lachen, Schotland met zijn nederlandse woorden Kerk-Kurk , stool – stoel , and Koffer – wat ik vvroeger uitsprak als Kaffer. Ennog kan ik mij de snelweg herinneren, waar de zoon van zei, dat er een groep – band, erg goed was. Vaquely kan ik me dat nog herinneren, toen ik later terug in Nederland begreep wie die groep moest zijn..Ik woonde in Nederland in het dorp waar Circus Piste van daan kwam : Treslong.. En daar traden de Beatles op.. En die moest ik zien.. wat mij ook gelukt is, omdat ik kind aan huis was bij Treslong, omdat dat bij mij aan de overkant was..Ik heb mij die dag uren er voor laten insluiten, waar van iedereen zei dat dat mij niet zou lukken.. Het lukte mij wel, en heb toen als klein kind jongetje de Beatles Live gezien.. Totdat iedereen voor de Persconferentie met Berend Boudewijn begon, van de Studio-vloer moest.. Dus bij het woord Beatles, Treslong, en Blokker,heb ik iets mee gemaakt wat weinigen mij na kunnen doen en vertellen.. de Beatles kregen voor dat T V -optreden 40.000 Gulden, wat toen een enorm bedrag was, en wat na later bleek, zeker voor het Play-backen..Vijftig jaar geleden, en ik word weer kind.. Word weer Kind, ben het nog steeds en dat klinkt mij als Beatles-muziek in de oren!! Maar klassieke muziek van de Beatles op radio 4…. Beatles werden ook wel toen De Bachs’van de Sixties genoemd met dan k aan George Martin kun je er nu in Hignsight aan toe voegen..

Share
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>